Mi 06.11.2019    17:30    hartă

Mi 13.11.2019    17:30    hartă

Mi 20.11.2019    17:30    hartă

Mi 27.11.2019    17:30    hartă

Mi 04.12.2019    17:30    hartă

Mi 11.12.2019    17:30    hartă

Dans contemporan cu Alexandra Bălășoiu & Eva Danciu (6-8 ani) @ Școala performativă pentru copii

Cursul își propune să îi introducă pe cei mici în lumea dansului contemporan, un teritoriu al descoperirilor și dezvoltării continue, în care limitele sunt constant redefinite, o lume a curajului unde învățăm cât suntem de puternici și de flexibili. Cursul va aborda probleme de motricitate, echilibru, înțelegere a unor principii fizice care ne ajută să cădem, să sărim, să ne rotim, să ne mișcăm cu plăcere și lejeritate. Vom lucra atât cu structuri fixe care încorporează principii fundamentale în vederea dezvoltării inteligenței și memoriei motrice, cât și cu improvizații menite să dezvolte curajul, creativitatea și dorința de explorare. Mișcarea este cea mai accesibilă componentă a individului. Felul în care mergem, stăm sau privim conține în sine o infinitate de informații despre trecutul, prezentul și potențialul nostru. Prin încorporarea unor scheme motrice inteligente, ne eliberăm de tensiunile, emoțiile și gândurile negative. Într-o lume care ne bombardează cu idei și imagini prefabricate, corpul nostru este o arhivă vie și singurul indicator onest de înaintare. A te simți bine în pielea ta începe de la a-ți cunoaște și stăpâni corpul. Libertate în mișcare înseamnă fluiditate și creativitate în gândire.

Alexandra Bălășoiu este un performer/coregraf stabilit în București, cu experiență de lucru în conceperea și implementarea de proiecte culturale. Din 2016 coordoneaza initiativa Indie Box, fiind responsabila de planificarea si implementarea principalelor programe si proiecte desfasurate sub aceasta umbrela: Flowprints (2016-2018), Earsight (2017), Singing Bodies (2018), Laboratorul de Voci (2018), I Am You (2019). A Absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, secția Coregrafie în 2014 sub îndrumarea prof. Dr. Raluca Ianegic. În 2013 a prezentat 1-1 în Explore Dance Festival în cadrul Platformei RO, iar în 2015 a fost selectată de 4Culture pentru un Wild Card în cadrul Life Long Burning, fiind integrată în cadrul programului de masterat ex.e.r.ce la CNDC Montpellier. Din 2013 face parte din colectivul TANGAJ DANCE, coordonat de Simona Deaconescu, fiind implicată în producțiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville”, COUNTERBODY, a museum (theater) si filmul de dans ”Silent Places”. Ca performer a colaborat cu placere cu Andreea Belu, Alexandra Girbea, Cristina Lilienfeld, Valentina De Piante si Anne Dubois. In 2017 lucreaza alaturi de Valentina de Piante la proiectul educational h.e.art si face parte din echipa creativa a spectacolului de circ ”Reveria” la Circul Metropolitan de stat unde revine în 2018 pentru a realiza coregrafia musicalului “București, Je T’aime”. Din 2014 predă regulat cursuri de dans contemporan pentru începători și avansați alături de Simona Deaconescu și Denis Bolborea.

Eva Danciu:
Mă numesc Eva Danciu, am 22 de ani, sunt actriță și dansatoare de dans clasic și contemporan. Am făcut liceul de coregrafie (CNA Ion Vidu Timișoara), apoi am lucrat ca si balerina la Opera Națională Română Timișoara timp de 4 ani, timp în care am făcut și facultatea de teatru (UVT Facultatea de muzică și teatru, secția arta actorului). Am colaborat cu Teatrul Național Timișoara, Teatrul German de Stat, Teatrul pentru copii și tineret Merlin, Teatrul Evreiesc de stat în spectacole de teatru, musicaluri și spectacole de teatru-dans. Dansez de când mă știu și vreau să împart bucuria mișcării cu micuții care încep să își exploreze corporalitatea.