Ma 09.05.2017    17:30    hartă

Ma 16.05.2017    17:30    hartă

Ma 23.05.2017    17:30    hartă

Ma 30.05.2017    17:30    hartă

Curs de dans contemporan pentru copii: 6 – 8 ani

Curs de dans contemporan pentru copii: 6 – 8 ani

 

Coregrafă: Catrinel Catană

Modul I: 14 februarie – 7 martie 2017

Modul II: 21 martie – 11 aprilie 2017

Modul III: 9 mai – 30 mai 2017

în fiecare marți

17:30-18:30 / 18:30-19:30 a doua grupă

Lumea copiilor se interesectează cu lumea dansului: imaginație, mișcare, joacă, bucurie. Cunoscându-ne corpul, descoperindu-i elasticitatea, pornim împreună în lumea dansului. Începem în mișcare, de la imitarea celorlalți, a sunetelor pe care le auzim, a cântecelor și poveștilor care ne plac foarte mult, a elementelor și culorilor din natură. Cel mai important element este joaca; ne jucăm, ne jucăm dansând și mișcându-ne armonios. Inventăm, învățăm propriul mod de a ne bucura de mișcare, de a comunica altfel. Urmărim cu atenție ce este în jurul nostru și cultivăm reacții sincere.

Catrinel Catană este coregraf și profesor de dans. Susține cursuri și ateliere de dans pentru copii în grădinite, școli și organizații nonguvernamentale, înțelegând în profunzime și descifrând importanța mișcării și a jocului în viața lor.

Catrinel a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, secția Coregrafie și are un master în Artă Coregrafică. Din 2007 participă la ateliere de dans contemporan și dramaturgie coregrafică. A colaborat cu Andreea Novac, Mikos Konstantin, Cosmin Manolescu, Andreea Belu, Timea Kovacs.

Prezintă, în 2010, un fragment coregrafic intitulat „Marți", în cadrul „Explore Dance Festival" - Meet the next generation, ediția a V-a. În 2012, tot în „Explore Dance Festival", ediția a VII-a, expune „Absolute Fall", performance realizat cu susținerea J'ardin d'Europe.

În 2013 pune în scenă, cu ajutorul unui profesor de dansuri folclorice, Spectacolul „Dansuri de nuntă de la Conţeşti: interpretări moderne şi tradiţionale", dezvoltat de Centrul pentru Educație și Formare „Sintagma”.

În iulie 2014 prezintă, cu Alessio Cavalucci și Cristian Mastroianni, un performance instalație „Te pup MSUV" în Novi Sad, la Muzeul de Artă Contemporană Vojvodina, în cadrul proiectului FACK MSUV.

Participă la Gala Persoanelor cu Dizabilități atât în 2014, ca performer, cât și în 2015, ca performer și coregraf, cu fragmentul „Ability and Sensibility”.

În 2015 se alatură unei echipe de psihoterapeuți, cu care a creat un grup de dezvoltare corporală.

În 2016 susține ateliere de dans contemporan pentru adolescenții din comunitatea Learnity, unde propune întâlnirea cu un corp conștient și inteligent.

În iulie 2016 colaborează cu echipa „Up Stairs", la filmul experimental „Up Stairs", film care urmărește relația dintre corp și spațiu și care va avea premiera pe 25 octombrie 2016.

S-a specializat în „Kinetoterapie și motricitate specială” în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport. În prezent este masterand în cadrul aceleiași facultăți și este interesată de harta emoțiilor din corp și de dimensiunea terapeutică a dansului și a expresivității corporale.

Taxa pentru modul este de 180 lei/4 ședințe.

În cazul înscrierii la toate cele trei module, se va percepe o taxă de 500 lei/3 module/12 ședințe.

Prețul unei ședințe individuale este de 50 lei.

În cazul fraților, unul dintre abonamente beneficiază de o reducere de 30 lei.

Taxa poate fi achitată pe site-ul www.kompostor.ro sau la sală, înainte de începerea cursului.

Toate întâlnirile se desfășoară la Sala Stere Popescu, din B-dul Mărășești 80-82.

Înscrieri și detalii la adresa cursuri@cndb.ro sau la telefon 0729 902 506 (Contact: Ana Papadima, Consultant artistic).

Detalii despre programele Centrului Național al Dansului găsiți pe www.cndb.ro și pe pagina de facebook

Cursurile de dans contemporan pentru copii, susținute de Centrul Național al Dansului în ultimii patru ani, îi ghidează pe cei tineri către principiile de bază ale dansului contemporan.

Cursurile abordează activități de mișcare creative, dezvoltă abilități fizice, ritmice și de coordonare, stimulând luarea de decizii și exprimarea la alt nivel decât cel verbal. Ele încurajează participanții atât spre exprimarea individuală, cât și spre coordonarea și colaborarea cu ceilalți, prin activități de grup.

Cursurile sunt construite pentru a facilita înțelegerea principiilor dansului contemporan prin exerciții creative care dezvoltă abilitatea de a comunica, flexibilitatea și coordonarea.

 

Dans contemporan pentru copii from Centrul National al Dansului on Vimeo.