Mi 21.10.2009    07:00

CNDB anunţă începerea cursurilor de dans contemporan!

Înscrieri
Înscrierea devine validă numai după achitarea taxei de curs şi se face în ordinea sosirii.
Plata cursurilor se face la sediul CNDB în zilele de 21, 22, 23 octombrie între orele 17.00 – 20.30.
Nu există posibilitatea de a rezerva locuri.

Taxa de curs:
Taxa pentru un modul (6 cursuri derulate în intervalul octombrie - decembrie 2009) este de 300 lei şi se achită integral într-o singură tranşă, înaintea începerii cursurilor (în zilele şi la orele menţionate mai sus).

Cele 6 întîlniri se vor desfăşura după cum urmează:

Modul cursanţi începători
Profesor: Andreea Novac
Cursuri în zilele de luni (octombrie – 26, noiembrie – 2, 9, 16, 23, 30)
Ora de desfăşurare: 19.00 - 21.00, studio 1

Modul cursanţi începători
Profesor: Mihai Mihalcea
Cursuri în zilele de marţi (octombrie – 27, noiembrie – 3, 10, 17 şi decembrie – 8, 15)
Ora de desfăşurare: 19.00 - 21.00, studio 1

Modul cursanţi intermediari

Profesor: Cosmin Manolescu
Cursuri în zilele de miercuri (octombrie 28, noiembrie – 4, 11, 18, 25 şi 2 decembrie)
Ora de desfăşurare: 19.00 - 21.00, studio 1


Profesori
Mihai Mihalcea a absolvit Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” şi Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică, Secţia Coregrafie, Bucureşti. Timp de doi ani a fost dansator la Komische Oper din Berlin, iar ulterior a colaborat cu „Compania Christian Trouillas” din Paris. A studiat în cadrul „Six Week School Program” (American Dance Festival, S.U.A.) şi a fost bursier al Pepinieres Europeennes pour Jeunes Artistes din Paris. A predat cursuri de dans contemporan la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” şi a susţinut cursuri şi ateliere la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”, la Academia de Teatru din Iaşi, la Theatre International de la Cite Universitaire din Paris, Centre Choregraphique National de Franche-Comte din Belfort, La Manufacture, Atelier du Rhin - Centre dramatique regional, Colmar, şi la Tanzquartier Wien. Din 1999 îşi desfăşoară activitatea artistică în cadrul Solitude Project. A făcut parte din echipa de fondatori ai Centrului Multi Art Dans unde, pînă în 2002, s-a ocupat de direcţia departamentului de spectacole. A dansat şi a creat spectacole şi lucrări coregrafice prezentate în: Franţa, Germania, Italia, Austria, S.U.A., Bulgaria, Ukraina, Portugalia, Polonia, Ungaria, Olanda, Belgia şi Slovenia. A fost artist în rezidenţă la Tanzquartie Wien, Centre national de la danse Paris şi Hebbel Theatre Berlin. Prezenţa sa pe scenele internaţionale a fost remarcată în publicaţii ca: Le Monde, Berliner Zeitung, Paris-Match, Liberation, Danser, Ballet-Tanz International, La Republica, Dance Theatre Journal.

Andreea Novac s-a născut în 1981. A studiat Psihologia la Universitatea Bucureşti, iar în 2008 a absolvit UNATC, secţia Coregrafie. Între 1999 - 2003 se ocupă de proiecte de cercetare în domeniul psihologiei şi face practică de specialitate ca psiholog. Din 2003, după ce intră la Facultatea de Teatru, trece printr-un număr important de stagii de pregătire şi ateliere de dans contemporan. Studiază cu: Cosmin Manolescu, Allyson Green, Helena Franzen, Carl Olof Berg, Florin Fieroiu , Odette Guimond, Valentina de Piante Niculae, Mihai Mihalcea, Brynjar Bandlien, David Zambrano, Melisa Putz, Eric Schoefer, Ivan Wolfe, Martin Sonderkamp, Marianne Bar, Eduard Gabia, Angelique Willkie, Erin Cornell, Ted Stoffer, Marion Ballester, Marta Coronado, Benjamin Boar, Isabelle Kurzi, Vava Ştefănescu. Din 2005 începe să creeze propriile piese: „Aici totul e diferit”, „Are you going with me?”, „B-26-Dans”, „Corp şi anti-Corp”, „Aici, acum”. Beneficiază de burse şi rezidenţe în străinătate (Italia, Marea Britanie, Olanda), burse pentru cercetare asupra mişcării la Napoli şi pentru participare la festivalul de dans contemporan „Tanzimpulse” (Salzburg) şi la atelierele „Impulstanz” (Viena). În 2006 - 2007 participă ca interpret în proiectul european „Migrant Body”. Creează coregrafie pentru film şi teatru.

Cosmin Manolescu
este coregraf şi manager cultural, director executiv al Fundaţiei Gabriela Tudor. Este membru co-fondator al grupului Marginalii (1993 – 1995), unde debutează în calitate de coregraf în 1994, cu piesa „Fragmente din interior”. În 1996 şi-a creat propria companie de dans DCM. Împreună cu Gabriela Tudor, a fondat Fundaţia Culturală Proiect DCM, organizaţie care a avut un rol esenţial în promovarea şi dezvoltarea dansului contemporan în România. Spectacolele sale – paradis serial (2003-2007), private show (1999- 2007), Visa game (2006), dreamsland (2007), au fost prezentate cu succes la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Dance Theater Workshop New York & Sushi Theater San Diego, Beirut Street Festival, Opera Estate Festival Veneto, Roma, Catania, Dublin, Festival de la Nouvelle danse d’Uzes, Bienala de dans de la Lyon, Centrul Wallonie – Bruxelles Paris, Liverpool, Barcelona, Bremen, Amsterdam, Rotterdam, Malmo etc. În 2003 primeşte Marele Premiu al festivalului de teatru experimental „Atelier” pentru spectacolul paradis serial iar în 2005 Societatea Autorilor şi Compozitorilor Dramatici din Paris îi acordă premiul "Nouveau Talent Choregraphie”. Cosmin Manolescu a avut un rol important în crearea Centrului Naţional al Dansului din Bucureşti.