Jo 08.06.2006    11:00

Atelier organizat de Art Link

30 mai - 7 iunie 2006
 
ArtLink organizează atelierul "Les dix mots prennent...corps dans la ville", al treilea atelier interdisciplinar din seria 4Projects iniţiată în toamna anului trecut. "Les dix mots prennent...corps dans la ville" se adresează tinerilor profesionişti dansatori şi actori şi abordează tema « spaţiul urban ». Această temă se intersectează cu un alt proiect ArtLink, "Caravana celor zece cuvinte", proiect francofon internaţional. Atelierul este condus de coregrafa de origine braziliană Astrid Toledo şi de actorul francez Vincent Hermano.
 
Atelierul se desfăşoară în perioada 30 mai - 7 iunie la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB). Pe data de 8 iunie va avea loc prezentarea finală găzduită de CNDB.
 

Astrid Toledo traieste si lucreaza la Paris.
A urmat cursurile scolii de dans Angel Vianna din Rio de Janeiro si cele ale London Contemporary Dance School. Impreuna cu Alexandre Boccanera a creat spectacole de dans si marionete prezentate in principalele festivaluri din Rio de Janeiro. Dupa patru ani de colaborare cu Compania Paola Nestorov si dupa prezenta in Bienala de dans de la Lyon, Terra Latina, Astrid Toledo se stabileste la Paris unde isi continua cariera de coregrafa si interpreta. In prezent, Astrid Toledo isi pregateste lucrarea de Master coordonata de coregrafa  Pina Bausch. Astrid Toledo este deja cunoscuta publicului din Romania prin prezenta ei in cadrul festivalului eXplore dance de la Bucuresti din 2005 cu performance-ul “madalenamagdalenamadeleine où je ne sais pas être”.

Vincent Hermano traieste si lucreaza la Lyon.
Cofondator al companiei de teatru Haut et Court a particpat activ la reusita unui proiect comun. Din 1997 este prezent in toate spectacolele companiei cu peste 350 de reprezentatii. In afara companiei, parcursul lui Vincent Hermano este marcat de multiple experiente teatrale, stagii si spectacole cu alte companii. A colaborat printre altii cu Marion Speck la Alptraumteater din Geneva si a lucrat cu Vadin Youssov si Wladislaw Znorko la Cosmos Kolej din Marsilia.

Proiectul este sustinut de: Serviciul de cooperare si de actiune culturala al Ambasadei Frantei la Bucuresti, Institutul Francez Bucuresti, Théatre des Asphodèles din Lyon si cu concursul: CNDB, TVR Cultural, 24-Fun, Infinium.