Lu 04.04.2016    19:00    hartă

Ma 05.04.2016    19:00    hartă

Mi 06.04.2016    19:00    hartă

Atelier intensiv Mihaela Dancs

"Improvizam. 

Ne aruncam in dans fara sa stim ce-i cu el, fara sa stim cum arata, cum se simte, ce transmite, cum este perceput, ce inseamna sau daca inseamna ceva. Il descoperim si il intelegem in timp ce-l dansam. In cautarea unor fizicalitati noi, ne dinamitam tiparele de functionare si mecanismele inradacinate de produs miscare. “a nu sti” devine motor de cautare si instrument de lucru. 

Din ce este format prezentul? Cum ne ajuta focusul multiplu pe multitudinea de informatii si aspecte care il alcatuiesc in generarea dansului nostru? Ce inseamna realitatea imediata si cum o integram pentru a-l hrani si transforma la nesfarsit?

Va incurajez sa aduceti in spatiul atelierului interese, intrebari, preocupari personale legate de miscare si dans, iar eu, pe langa cele amintite mai sus, va voi propune sa lucram si cu ce nu-mi da pace de niste ani incoace: epuizarea ca sursa de regenerare energetica, energia ca mod de comunicare, kinestezia si muzicalitatea vizuala. 

Pe parcursul celor 5 zile vom fi insotiti de cateva dintre obsesiile mele: atentia pentru detaliu, claritatea, simplitatea, asumarea si intensitatea. 

Acest atelier se adreseaza in special celor care au mai participat la cursuri de dans contemporan si care eventual isi doresc sa se indrepte catre public." Dancs

Mihaela Dancs (n.1974, București, România) dansează în teatre, apartamente, poduri, galerii de arta, fabrici, biserici, studiouri de dans, muzee, pe străzi din Bucureşti, Londra, Timişoara, Veneţia, Praga, New York, Cluj, Viena, Stockholm sau Tokyo. Colaborează, printre alții, cu Mădălina Dan, Carmen Coțofană, Paul Dunca, Vava Ștefănescu, Rui Catalao, Cosmin Manolescu și Doris Uhlich. De câțiva ani se dedică cu aceeași pasiune pe care o are pentru dans, surfing-ului. Cel mai probabil acestea se vor întâlni la un moment dat, dacă nu cumva deja au și făcut-o.
--------------------------------------------------------------------------------------

STUDIOUL DE DANS al Centrului Naţional al Dansului Bucureşti prezintă programul de cursuri de dans contemporan pentru adulți (neprofesioniști) în 2016, sub forma unor ateliere intensive desfășurate pe perioada a 5 zile, fiecare atelier propunând o tematică și o perspectivă diferită asupra dansului și mișcării. 

08-12 februarie – Andreea Belu
22-26 februarie – Eduard Gabia
07-11 martie – Vava Ştefănescu
21-25 martie – Carmen Coţofană
04-08 aprilie – Mihaela Dancs
18-22 aprilie – Cristina Lilienfeld
09-13 mai – Momo Sanno
16-20 mai – Andreea Novac
06-10 iunie – Florin Flueraş
20-24 iunie – Paul Dunca 


Pachete de participare: 
• 280 lei/ 1 atelier/ 5 ședințe + bonus 1 spectacol CNDB cu preţ redus;
• 500 lei/2 ateliere/10 ședințe + 2 spectacole CNDB cu preț redus;
• 750 lei/3 ateliere/ 15 ședințe + 3 spectacole CNDB cu preț redus;
• 1000 lei/4 ateliere /20 ședințe + 1 spectacol gratuit CNDB

Prețul pentru o singură ședință este 60 de lei.