Jo 30.12.2010    05:00

16 ianuarie: un spectacol inedit cu şi pentru spectatori >> înscrieri până la 30 decembrie

Vino să-ţi iei pulsul/ ritmul în dans in 2011! “Dance. Dance. Dance. Aş vrea ca dansul contemporan să fie mai accesibil amatorilor şi, de asemenea, mai vizibil. Sincer... mi-ar plăcea să văd spectacole pe stradă, la acelaşi nivel cu publicul... Îmi doresc ca 2011 să aducă dansului românesc evenimente şi spectacole de calitate, care să mă mişte mai mult... Dansatorilor şi coregrafilor le doresc inspiraţie şi creativitate maximă! CNDB-ului îi doresc viaţă lungă, mai puţine experimente şi mai mulţi spectatori, precum şi o strategie clară şi vizibilă de dezvoltare a dansului în România... Îmi doresc ca oamenii care sînt pasionaţi de acest domeniu să facă mai multe intervenţii şi instalaţii în spaţiul public şi să-l trateze cu empatie. Vreau să văd în 2011 un spectacol de neuitat şi pe care să merg să îl revăd obsesiv iar şi iar.” – acestea sînt cîteva din dorinţele pe care şi le-au pus cei deja înscrişi în proiect.

Dacă vrei să participi şi tu la 16 ianuarie, fă-ţi o listă de dorinţe pentru dansul contemporan românesc în 2011, menţionează nivelul de experienţă în dans sau include CV-ul tău artistic, alăturînd o fotografie realizată de tine în 2010 şi trimite toate acestea la adresa [email protected] pînă la data de 30 decembrie 2010. Singura condiţie de înscriere este ca doritorii să fie disponibili pentru întreaga perioadă de repetiţii, nu se acceptă participarea parţială la programul propus. Repetiţiile conduse de Cosmin Manolescu vor avea loc la CNDB în perioada 10-16 ianuarie 2011, între orele 19.00 - 22.00, iar sîmbăta şi duminica între 14.00 - 19.00. Participarea tuturor persoanelor la acest proiect este benevolă, iar intrarea la spectacol va fi gratuită.

Cosmin Manolescu
este coregraf, performer şi director artistic al Companiei Paradis Serial (fosta companie DCM). În 1997, împreună cu Gabriela Tudor a înfiinţat Fundaţia Proiect DCM (în prezent Fundaţia Gabriela Tudor), care a jucat un rol important în dezvoltarea dansului contemporan în România şi în crearea Centrului Naţional al Dansului din Bucureşti.

16 ianuarie este un proiect artistic produs de compania Paradis Serial în cadrul programului Dans.Acces şi realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Dansului Bucureşti.


Foto: Dans.Acces 2010